Hedlunds

Kvalitet & miljö

Kvalitet i alla led

Vi strävar efter kvalitet i alla led – såväl i virkeskvaliteten som in i de minsta detaljerna. Vi är lyhörda för specialanpassningar och dimensioner för att leverera vad våra kunder efterfrågar. Vi utgår från sorteringsreglerna enligt nordiskt trä och anpassar efter kundens önskemål.

Vi innehar certifikat enligt branschens standard och svensk skogsbrukslag. Utöver detta tas arbetsmiljö och energibesparingar i beaktning i varje beslut och steg framåt. Vi gör ständiga nyinvesteringar för att minimera vårt miljöavtryck.

Bland annat installerades 2017 en ny panncentral med miljödator som tar vara på våra bioprodukter och gör oss självförsörjande på uppvärmning av hela området. Vår råvara kommer från så närliggande skogar som möjligt och för att minimera transporterna tar vi numera även in gran för att inte behöva transportera furu för långa sträckor.

Bra hus
En annan del av hedlundskoncernen

Bra Hus: Prisbelönt småhusleverantör

Ett husköp är en av de största affärerna man gör i livet, och givetvis är då även de minsta detaljerna av största vikt. Arkitektritad millimeterprecision möter Hedlunds säregna flexibilitet i Bra Hus—en prisvinnande leverantör av trivsamma hem.
Bra Hus Vision 139